Гъби с праз и сирене



Необходими продукти:

» 750 гр печурки, почистени и с извадени дръжки
» 140 гр сирене (много подходящо е козето)
» ¾ ч. лъжица сол
» ½ ч. лъжица черен пипер
» стрък праз-лук
» 1 лъжица масло
» 2 лъжици бяло вино




Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200 градуса.

Поръсете гъбите с ¼ лъжица сол и пипер.

В купа смесете сиренето с останалите сол и пипер.

Разпределете сиренето като слагате във всяка гъбка.

Нарежете праза на парчета от 5 сантиметра, всяко от които нарежете на фини ленти.

В тиган разтопете маслото на котлона и добавете праза. Пържете 1-2 минути, само колкото да омекне. Добавете виното и гответе около 1 минута. Овкусете с щипка сол.

Печете гъбите, докато станат кафяви – около 15 минути.

Извадете ги от фурната и разпределете праза върху всяка от тях. Върнете във фурната за още 1 минута.

Сервирайте топли!