Ориз Баланс Krina 800 г

този продукт Ви носи: 3 точки

Цена за 1 бр:

4.79 лв.

Не е наличен в момента

Тегло:

800 гр.

Описание на продукта
Защо се създаде ориз Баланс?
Известен факт e, че кафявият ориз е богат на витамини, минерали и баластни вещества. Кафявият му слой съдържа фибри, а зародишът е богат на магнезий, калций, желязо, витамин Е и витамини от групата В.

За съжаление приготвянето му отнема твърде дълго време, при което полезните вещества намаляват. А фибрите му дразнят нежната стомашна лигавица.

След сваряване кафявият ориз остава твърд и не е подходящ за приготвяне на традиционни български ястия, а по-скоро е предпочитан от хора спазващи хранителен режим.

От своя страна белият ориз е мек и деликатен. При него кафявият слой е отстранен. Той е по-лесен за приготвяне продукт, който обаче е по-беден на хранителни вещества.

В желанието да се допринесе за здравословното хранене на семейството и едновременно с това да се запази традиционния вкус се създаде ориз Баланс. При специалната му обработка се запазват голяма част от витамините и минералите, намиращи се в зародиша, а фибрите и ненаситените мастни киселини от повърхностния кафяв слой на зърното са оптимално съхранени.

Ориз Баланс се сварява за същото време като белия, вкусен е и e полезен. С него може да се приготвят традиционни ястия, като същевременно се грижим семейството ни да се храни пълноценно.

Подходящ е за всякакви рецепти, в които се използва бял ориз – пълнени чушки, пиле с ориз, мляко с ориз и много други.

 

 

Хранителна стойнст на 100 г  
Енергийна стойност  340 ккал/1440 kJ 
Мазнини  1,6 г
от които наситени мастни киселини  0,5 г
Въглехирати 70 г
от които захари  0,8 г
Влакнини  7,8 г
Белтъци  7,5 г
Сол* 0,1 г

 

Препоръчани продукти