Най-популярното ястие с зелена леща е супа. Според статистиката, зелената леща е третата най-богата на белтъчини растителна храна - след соята и конопа.
Тя се сварява по-бързо от кафявата и червената леща, които са по-популярни у нас, а предимството е, че по време на готвене зърната не се разваряват, а остават цели.
Фирма ЕТ Джили Сой произвежда ядки от 1991 година. Дейността им обхваща процеса от производство до пласмент и благодарение на заложените в основата си принципи, фирмата е в състояние да задоволи критериите на бързо развиващата се пазарна икономика в своя отрасъл.
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
343 kcal / 1456 kJ |
Въглехидрати (г) |
60.38 г |
от които захари (г) |
0.8 г |
Мазнини (г) |
1.5 г |
от които наситени (г) |
0.27 г |
Протеини (г) |
22.05 г |
Сол (г) |
0.1 г |
Произход:
България
Производител:
Djili Soy