Описание
Може да бъде консумирана от хора на всякаква възраст. Подходяща за цялото семейство.
В състава на соята влизат витамините А, С, Е, Н, В6, В9, В12 и много минерали. Тя има високо съдържание на целулоза, лецитин, омега-3 мастни киселини, фитоестрогени и изофлавони. Поради голямото си наличие на протеини, соята с право е наречена месо за вегетарианци. Соята съдържа и много антиоксиданти, които защитават клетките от преждевременното стареене.
Условия за съхранение
Да се съхранява в затворена опаковка, на сухо и хладно място, без пряк достъп на слънчева светлина.
Алергени
Соя
| Енергийност (kcal/kJ) |
471 kcal / 2109 kJ |
| Въглехидрати (г) |
33.5 г |
| от които захари (г) |
4.2 г |
| Мазнини (г) |
25.4 г |
| от които наситени (г) |
3.7 г |
| Протеини (г) |
35.2 г |
| Сол (г) |
0.01 г |
Произход:
България