Лененото семе е естествен източник на хранителни влакнини, омега-3 и омега-6 мастни киселини, лигнани и витамини от групата В.
Препоръчваме да консумирате ленено семе ежедневно, по 1 супена лъжица, най-добре прясно смляно.
Поръсете върху салати, добавете към различни печива или обогатете сутрешното си мюсли.
Да се съхранява на сухо място в оригинална опаковка, защитена от пряка слънчева светлина при температура до 20C и относителна влажност на въздуха до 60%. Да се консумира до един месец след отваряне.
Енергийност (kcal/kJ) |
534 kcal / 2226 kJ |
Въглехидрати (г) |
29 г |
от които захари (г) |
1.6 г |
Мазнини (г) |
42.2 г |
от които наситени (г) |
7.5 г |
Протеини (г) |
18 г |
Произход:
България