Лененото семе е естествен източник на хранителни влакнини, омега-3 и омега-6 мастни киселини, лигнани и витамини от групата В.
Препоръчваме да консумирате ленено семе ежедневно, по 1 супена лъжица, най-добре прясно смляно.
Поръсете върху салати, добавете към различни печива или обогатете сутрешното си мюсли.
Да се съхранява на сухо място в оригинална опаковка, защитена от пряка слънчева светлина при температура до 20C и относителна влажност на въздуха до 60%. Да се консумира до един месец след отваряне.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 534 kcal / 2226 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 29 г | 
        
            | от които захари (г) | 1.6 г | 
        
            | Мазнини (г) | 42.2 г | 
        
            | от които наситени (г) | 7.5 г | 
        
            | Протеини (г) | 18 г | 
    
     
   
    
Произход:
  България