Описание
Червеният си цвят киноата дължи на полезните водоразтворими антоцианини, които се намират в повърхностни цвят на зрънцата. Те представляват естествени багрилни вещества, които при накисване се разтварят във водата и я оцветяват в червено. Този цвят е особено наситен при сортовете, произлизащи от района на Пуно.
Прегледайте преди употреба и ако е необходимо почистете!
Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо място, в оригинална опаковка, защитено от пряка слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
381 kcal / 1608 kJ |
Въглехидрати (г) |
64 г |
от които захари (г) |
2.7 г |
Мазнини (г) |
6.1 г |
от които наситени (г) |
0.7 г |
Протеини (г) |
14 г |
Произход:
България