Царевицата за пуканки на Dr. Keskin е подходяща за приготвяне вкусни пуканки в домашни условия с подправки по избор.
Начин на приготвяне:
Една супена лъжица мазнина /по избор/ се загрява в тенджера с капак /стъкленият капак е предимство/.
Пускат се няколко зрънца царевица и когато започнат да пукат, тенджерата се отстранява от котлона и се изсипва останалото количество царевица /около една кафена чашка за средно голяма тенджера/.
Добавя се малко сол. По желание могат да се добавят и различни подправки.
Тенджерата се връща на котлона, като се разтърсва, така че зрънцата непрекъснато да се разбъркват и загряват равномерно. След около минута започват да пукат.
Тенджерата се отстранява от огъня, когато всички зрънца са изпукали.
Да се съхранява в затворена опаковка, на сухо и хладно място, без пряка слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
381 kcal / 1619 kJ |
Въглехидрати (г) |
77.9 г |
от които захари (г) |
0.9 г |
Мазнини (г) |
4.5 г |
от които наситени (г) |
0.6 г |
Протеини (г) |
12.9 г |
Сол (г) |
0.02 г |
Произход:
Турция