Червеният цвят на този вид боб се дължи на голямото количество полезни антоцианини, съдържащи се в повърхностния слой на зрънцето. Богат на фибри, растителни протеини, калций, витамини В1, В6 и В9, червеният боб е предпочитана храна в Южна Америка.
Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо място, в оригинална опаковка, защитено от пряка слънчева светлина.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 376 kcal / 1589 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 61 г | 
        
            | от които захари (г) | 2.1 г | 
        
            | Мазнини (г) | 1.1 г | 
        
            | от които наситени (г) | 0.2 г | 
        
            | Протеини (г) | 23 г | 
        
            | Сол (г) | 0.03 г | 
    
     
   
    
Произход:
  България