Фреш Зона

Фрешовете – вкусна доза свежест


Ако има нещо, което да е едновременно здравословно, вкусно и лесно за приготвяне, то това определено са фрешовете. Те отнемат броени минути, за да бъдат направени, а в същото време носят удоволствие и успяват да подобрят настроението. И са полезни, много полезни! Затова фрешовете са подходящи за всеки сезон и за всяко време от деня. В офиса, вкъщи, на разходка, на тренировка, на почивка – когато и където и човек да консумира фрешовете, те винаги са чудесна идея.Прочети още

Фрешове за пролетта


С раззеленяването на дърветата и възраждането на цялата природа идват и неустоимите предложения за пролетни фрешове. Те могат да бъдат както плодови, така и зеленчукови, защото разнообразието през този сезон е наистина голямо. Фрешовете от червените плодове като вишни и череши въздействат добре на организма и са подходяща освежителна напитка през пролетта. Освен че са изключително ароматни, тези плодови фрешове носят и ползи, когато се консумират редовно и с мярка. Приготвянето им е толкова лесно, че човек не се нуждае нито от много познания, нито от много инструменти, за да си приготвя вкусни плодови фрешове всеки ден.

Фрешове - 1 | Фрешове за пролетта
Фрешове за пролетта от Supermag.bg


Пролетното настроение предразполага към консумацията на освежаващи напитки, каквито са фрешовете, а топлото време ги прави подходящи и за споделяне с компания на разходка.
Пролетните фрешове обаче могат да бъдат направени и от сезонни зеленчуци като спанак и лапад, като към тях се добавят и други подходящи съставки. Зеленчуковите фрешове са пълни с полезни витамини, които се усвояват по-лесно и по-бързо, когато са под формата на прясно изцеден сок. Затова е повече от препоръчително през пролетта човек да зареди организма си с нови сили с помощта на любимите му плодови или зеленчукови фрешове.
Фрешове за лятото


Фрешовете са толкова неразделна част от лятото, че е трудно да си представи човек сезона без тях. Огромната им популярност през топлите дни е резултат от огромното изобилие от продукти, с които фрешовете да се приготвят. Ягоди, малини, кайсии, праскови, дини, пъпеши, грозде – това са само част от плодовете, които зреят през лятото и придават на всяка трапеза много вкус и цвят.

Фрешове - 2 | Фрешове за лятото
Фрешове за лятото от Supermag.bg

Приготвянето на фрешове през лятото е изключително лесно, тъй като напитките могат да бъдат направени от всичко, което човек има под ръка. Експериментите в тази посока са единствено въпрос на смелост, защото асортиментът не ги ограничава.

Приятни разхладителни напитки през лятото могат да се приготвят и от много традиционни за този сезон зеленчуци. Доматите и краставиците дават чудесна основа на всякакви фрешове и са остроумна алтернатива на стандартните салати. Със зеленчуковите фрешове през лятото човек не само набавя полезни витамини на организма си, но и се поддържа добре хидратиран. Освежаващият им ефект през горещите летни дни също не е за подценяване.
Фрешове за есента


С разхлаждането на температурите обикновено се увеличава и нуждата човек да подсили допълнително организма си и да увеличи неговата естествена защита срещу вирусите. Правилно подбраните фрешове могат да направят точно това и есента е най-доброто време за тяхното приготвяне. Това е сезонът, в който се появяват крушите, дюлите и смокините на българския пазар. С тези плодове фрешовете не само помагат на здравословното състояние, но и имат неоспорими вкусови качества.

Фрешове - 3 | Фрешове за есента
Фрешове за есента от Supermag.bg


Ароматните съставки на фрешовете им печелят привърженици не само сред възрастните, но и сред най-взискателната публика – децата. Гроздето също е добра идея за направата на фрешове през есента, но истинското съкровище по това време на годината е цвеклото. Множеството му полезни за организма свойства го правят повече от подходящо за включване в различни видове фрешове. Цвеклото има силна детоксикираща функция и подобрява общото състояние на тялото. Фрешовете от цвекло пък са лесен начин човек да си набавя всеки ден не само този, но и много други ценни зеленчуци. С тяхна помощ организмът лесно се снабдява с всички необходими за правилното му функциониране витамини и минерали.
Фрешове за зимата


Зимата не звучи като сезон, през който фрешовете са на мода, но това е само привидно. Именно през студените месеци организмът има нужда от най-много допълнителна грижа и фрешовете я осигуряват удобно и лесно. Те могат да се приготвят от каквито плодове и зеленчуци има човек наоколо, но цитрусите определено са най-често използваните.

Фрешове - 4 | Фрешове за зимата
Фрешове за зимата от Supermag.bg


Портокалите, мандарините, лимоните и кивито дават основа на много от вкусните фрешове и през останалите сезони, защото са елементарни за изстискване дори и в домашни условия. Това важи с пълна сила и за зимния сезон, когато на пазара могат да се открият и подходящи за съчетаване с тях зеленчуци. Морковите например са непретенциозна добавка към всички фрешове заради ненатрапчивия си вкус. Ябълките имат същата слава и най-хубавото е, че в България те са всесезонни. Затова и приготвянето на фрешове през зимата всъщност изобщо не е трудно и помага на организма да се справи с предизвикателствата през това време от годината.
Особености при фрешовете


Макар че фрешовете са лесни за приготвяне в домашни условия и се отдават дори на най-неопитните хора в кухнята, за тяхната консумация е добре да се знаят няколко неща. Колкото и да са полезни фрешовете – а те наистина са такива – прекаляването с тях може да има негативен ефект върху организма. За фрешовете важи правилото, което важи и за всички хранителни продукти – често, но с мярка. Умерената консумация гарантира пълноценното усвояване на хранителните вещества от организма и навременната им преработка. Добра стратегия за хората, които обичат фрешове, е да се стремят към разнообразие в продуктите, с които ги приготвят. Така няма да е нужно човек да се съобразява с количеството, което е изпил, и може винаги да има под ръка нещо освежаващо и вкусно.

Фрешове - 5 | Особености при фрешовете
Особености при фрешовете от Supermag.bg


Трябва да се знае също, че някои плодове и зеленчуци претърпяват промени при досег с кислород и губят своите ценни свойства. За да бъдат полезни, те трябва да са свежи. Затова и фрешовете са най-здравословни, когато се консумират веднага след приготвянето им.

Най-важното обаче остава качеството на продуктите, от които се правят фрешовете. Затова и ние от „Supermag“ се отнасяме с такова внимание към плодовете и зеленчуците, които предлагаме в нашия богат асортимент. Всички те подлежат на постоянен строг контрол на качеството, за да сме сигурни, че предлагаме на нашите клиенти най-добрите съставки за приготвянето на вкусни фрешове през цялата година.Фрешовете – вкусна доза свежест
Фрешове за пролетта
Фрешове за лятото
Фрешове за есента
Фрешове за зимата
Особености при фрешовете
Loading