Получаваш подарък сладолед Mirabelle с всяка поръчка над 100 лв.

Сладки картофи Батат ок. 1.3кг

този продукт Ви носи: 7 точки

Цена за 1 бр:

7.29 лв.


Вземи 2 за 13.49 лв.
БР.
Добави в количката

Брой:

1 бр.

Състав:

100 г батати – 84 kcal

Описание на продукта
Многогодишен вид принадлежащ към семейство грамофончета, известен с имената: батат, патат, земна ябълка или сладък картоф.
резенчета оранжев картоф на бял фон
Бататите съдържат много скорбяла, витамин С, витамин В, захар и каротин.

Картофи с цвят на морков…

Около 90% от бататите се отглеждат в Азия, затова с желание се използват в азиатската кухня. Тези грудкови корени са едни от най-хранителните растителни продукти из света. Мъзгата на този картоф може да бъде с различен цвят, напр. оранжев. Бататите са по-здравословни от обикновените картофи.

За обяд и за десерт

Използват се в кулинарното изкуство както картофа – варени или печени. От тях могат да се направят пържени картофи, да се добавят към ястия, да се приготви пюре, да се добавят към кекс, палачинки и пикантни суфлета. Но най-добрият начин за тяхното приготвяне е изпичането им във фурна. Освен това, бататите се използват също за производство на алкохол, нишесте, за брашно и люспи. Бататите не са идеални само за обяд. Могат също да се консумират като десерт, поради невероятния им сладък вкус.

Ориенталски чипсове

Бататите, както картофите, са суровина за производство на чипс, в момента актуални в страните от Азия. В Китай са популярни чипсовете, покрити със захар, в Съединените Щати – солените, а в Бангладеш одобрение от потребителите получава чипсът, подправен с пипер cayenne и лимонена киселина.


Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти