Чили пиперът е полезен при намален имунитет; има антиоксидантни ефекти, регулира процесите на централната нервна система, предотвратява развитието на анемия и помага за усвояването на желязо и участва в редокс процеси.
Чили пиперът заслужено принадлежи към най-търсените и популярни подправки, които придават вкус и нежен аромат на ястието. Той се използва широко в различни сосове или къри.
Изображението на продукта е илюстративно.
Да се съхранява при температура между 8 и 10°C
Енергийност (kcal/kJ) |
40 kcal / 167.47 kJ |
Въглехидрати (г) |
8.81 г |
от които захари (г) |
5.3 г |
Мазнини (г) |
0.44 г |
от които наситени (г) |
0.04 г |
Протеини (г) |
1.87 г |
Произход:
Турция