Айсберг 1 бр

този продукт Ви носи: 3 точки

Цена за 1 бр:

3.99 лв.


Вземи 2 за 7.39 лв.
Не е наличен в момента

Брой:

1 бр..

Състав:

Салата айсберг е много добър източник на фолиева киселина, но съдържа малки количества витамин С. По-тъмните външни листа са богати на бета каротин. Количеството на витамините Е и К в този зеленчук са повече, отколкото при всеки друг. Салата айсберг съдържа още калций, витамини В и РР, пише "Gotvach.bg". Най-често салата айсберг се използва като основна съставка в салата "Цезар" Най-често салата айсберг се използва като основна съставка в салата "Цезар"

Описание на продукта
Салата айсберг се характеризира с отлични вкусови качества, малко калории и много витамини. Освен всичко друго, тя е по-трайна от обикновената маруля.

Приготвяне
На първо място се премахват външните листа, както и кочана на салатата. Листата старателно се измиват и се подсушават, след което са готови за кулинарна обработка. Салата айсберг се съчетава много добре с различни продукти. Традиционно може да се поднася, овкусена със зехтин и оцет.

При обработката на салатата се препоръчва листата да се накъсват, вместо да се режат, за да се запазят полезните вещества в тях. Малките чери доматчета, различните видове сирена, крутоните и някои месни продукти са чудесно допълнение към свежата и хрупкава салата айсберг.

Ползи
Несъмнено айсберг е една от най-обичаните салати в Европа. Екзотичният зеленчук обогатява и разнообразява трапезата ни по много здравословен начин. Освен всичко друго обаче, тази "ледена" салата притежава доста ценни диетични, хранителни и лечебни свойства. Тя съдържа около 90% вода, което означава, че е и доста нискокалорична.


 

 

Хранителни стойности за 100 г
Енергийност (ккал/ kJ) 14 ккал
Въглехидрати (г) 2,97
от които захари (г) 1,97
Мазнини (г) 0,14
от които наситени (г) 0,02
Протеини (г) 0,90
фибри (г) 1.20
Витамин А (μg) 503
Витамин C (мг) 2,80
Витамин Е (мг) 0,18
Желязо (мг) 0,41
магнезий (мг) 7
калций (мг) 18
калий (мг) 141

 

Произход:

Франция
Препоръчани продукти