Драконов Плод 1 бр

този продукт Ви носи: 25 точки

Цена за 1 бр:

20.99 лв.

БР.
Добави в количката

Тегло:

200 гр.

Описание на продукта
Питая, питахая, познат още и като драконов плод, е екзотично растение с причудлива форма. Има лек и сладък вкус. Съдържа много вода, важни минерали, много фибри, които повлияват добре работата на черния дроб и перисталтиката. Това прави драконовия плод изключително подходящ за консумация, независимо от диетата, която спазвате. Питаята се препоръчва за консумация от хора с високо кръвно налягане, диабетици и неслучайно някои го наричат плодът на боговете. Ако регулярно хапвате питая, това със сигурност ще ви помогне да редуцирате теглото си.

  • Важни неща за яденето на питая

Питаята е изключително здравословна, независимо дали я консумирате свежа или изсушена. Полезна е за хората, страдащи от диабет, защото контролира нивото на кръвната захар. Изсушените плодове могат да се нарежат на парченца и да се добавят към салатата. Драконовият плод може да се консумира в десерти, суров, да направите сок от него и да го използвате в коктейли. Плодът е с високи нива на витамин С, минерали и фибри.

  • Друго полезно в питаята

1. Каротенът подпомага здравето на очите.
2. Фибрите подобряват работата на храносмилателната система и редуцират мазнините.
3. Протеините подобрява работата на метаболизма.
4. Калцият заздравява костите и зъбите.
5. Витамин B2 подобрява апетита.
6. Витамин B1 действа енергизиращо.
7. Витамин B3 подобрява нивата на лошия холестерол и прави кожата гладка и еластична.
8. Витамин C действа тонизиращо и подобрява имунната система.
9. Фосфорните кисели подпомагат образуването на тъкани.

  • История на плода

Родината на драконовия плод е Централна Америка. Според ацтекската литература питаята е позната на хората още от 13 век. Във Виетнам, където се отглежда много питая, плодовете са известни с името танг лоу. В Малайзия се появява за първи път през 1999 година. Колумбия и Никарагуа са другите места, на които питаята се отглежда с търговска цел. В тези места драконовият кактус вирее добре заради топлия климат. От него се правят сокове и вино, използва се и в медицината.Произход:

Испания
Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти