Български пчелен мед от лавандула. Натуралният пчелен мед е изключително полезен и здравословен. Добит от екологично чист район – село Ярловица, Видинска област. Не съдържа антибиотици, добавки или добавена захар.
Човечеството е започнало да добива мед от най-дълбока древност и е един от най-важните продукти за човешкото здраве и дълголетие. Пчеларството е било познато на прабългарите и славяните още преди заселването им на Балканския полуостров. Консумацията на мед е от значение за нормалната функция на организма и дълголетието.
Медът от Лавандула притежава богат вкус и неповторим аромат. Той се произвежда от нектара на цветята Лавандула Angustifolia Mili и Лавандула Латифолия Хил. Тези цветя имат силен аромат и от тях пчелите произвеждат отличен мед. Цветът му обикновено е бистър, има средно ниво на кристализация и течна консистенция.
   
   
 
        
    
        
            | Хранителни   стойности за | 100 г | 
        
            | Енергийност (ккал/ kJ) | 0.00 | 
        
            | Въглехидрати (г) | 82.4 | 
        
            | от които захари (г) | 82.4 | 
        
            | Мазнини (г) | 0.00 | 
        
            | от които наситени (г) | 0.00 | 
        
            | Протеини (г) | 1.65 | 
        
            | Сол (г) | 0.00 | 
        
            | Калории   Kcal | 320 | 
    
     
   
    
Произход:
  България   
    
   
    
Производител:
  Еко Ферма Черга