Кашкавал "Витоша" на Ел Би Булгарикум се произвежда по традиционна рецепта от висококачествено краве мляко с добавка на закваска от млечнокисели микроорганизми и калциев хлорид. Кашкавалът е твърдо сирене претърпяло процес на чедеризация. Специфичната технология води до получаването на продукт с автентични вкусови качества, който се различава от останалите твърди европейски сирена.
ПЕРИОД НА ЗРЕЕНЕ: 45 дни
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/ kJ) |
331/1373 |
| Въглехидрати (г) |
0,2 |
| от които захари (г) |
0,2 |
| Мазнини (г) |
26 |
| от които наситени (г) |
16,9 |
| Протеини (г) |
24 |
| Сол (г) |
2 |
Произход:
България