Пшеничният зародиш с широкия си спектър от ценни биологични активни съставки (основно Витамин Е и хранителни влакнини) е подходящ за ежедневна употреба или в диетични и други специални хранителни режими, като е особено полезен при: авитаминоза и пролетна умора, за възстановяване след операция или продължително боледуване, изтощение, при отслабване на организма от различно естество.
Пшениченият зародиш е лесно усвоим от организма хранителен продукт, който може да се приема: директно смесен с прясно или кисело мляко, в плодов сок или нектар или като добавка вложен в различни печива.
Консумацията на 8 супени лъжици дневно осигурява 100% от референтните количества прием на Витамин Е.
Условия за съхранение: на сухо и проветриво място, без пряка слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
392 kcal / 1646 kJ |
Въглехидрати (г) |
35.9 г |
от които захари (г) |
19.8 г |
Мазнини (г) |
10.5 г |
от които наситени (г) |
2 г |
Протеини (г) |
32.3 г |
Сол (г) |
0.02 г |
Произход:
България
Производител:
София Мел