Вкусни и нестандартни спагети La Molisana с мастило от сепия. За всички Вас, кулинарни пътешественици, едно необятно приключение в света на пастата!
Начин на приготвяне: Поставете спагетите с мастило от сепия в тенджера с вряща вода. Добавете малко сол и варете до al dente. Загрейте зехтин в тиган, добавете нарязан чесън и задушете. След това добавете в тигана с чесъна размразени, обелени скариди или коктейл от морски дарове (калмари, октопод, миди) по желание. Сложете черен пипер, поръсете с босилек и риган, оставете да къкри до полуготовност. Нарежете чери домати и добавете към останалата част от морските дарове, за три минути.
Накрая добавете сметана върху всичко, посолете отново и веднага щом сметаната заври, намалете котлона и оставете на тих огън до сгъстяване. Сервирайте сосът върху черните спагети. Изключителна комбинация!
Енергийност (kcal/kJ) |
350 kcal / 1484 kJ |
Въглехидрати (г) |
69 г |
от които захари (г) |
3.3 г |
Мазнини (г) |
1.3 г |
от които наситени (г) |
0.4 г |
Протеини (г) |
14 г |
Сол (г) |
0.23 г |
Произход:
Италия