Спагети Barilla Integrale №5 500 г

този продукт Ви носи: 4 точки

Цена за 1 бр:

3.39 лв.

Не е наличен в момента

Тегло:

500 гр.

Описание на продукта
Как се приготвят спагети:

За да сготвите паста, са необходими много прости, но основни неща: една тенджера, една цедилка и една дървена вилица. Разбира се, както формата, така и начинът, по който избирате да ги сготвите, налагат употребата на различни приспособления. Нека да се запознаем с тях по-добре:

Тенджера: Както металните, така и неръждаемите тенджери ще трябва да се изсушават винаги, след като бъдат измити, за да не се образуват петна. Размерите са различни, в зависимост от броя на гостите. За предпочитане са дълбоките тенджери с дебело дъно.

Цедилка: Изберете класическа цедилка с крачета, която е с дупки по цялата си повърхност, като дупките да не бъдат по-големи от грахови зърна.

Лъжица с дупки: Става въпрос за специална гладка лъжица с дупки, с която можете да премахнете пяната от повърхността на водата, както и да извадите по-късата паста (като ньоките например) лесно от тенджерата.

Мелничка за пипер: Мелничката ще подсили аромата и вкуса на пипера. Инвестирайте в една мелничка за пипер и гарнирайте всяко ваше ястие с аромат и вкус.

Ренде за сирене: Стритото сирене добавя вкус към макароните, както и към някои салати. Изберете електрическо ренде или традиционното класическо ренде от алуминий.


Основните стъпки към насладата:

Много е важно да следвате долуспоменатите съвети всеки път, когато приготвяте паста. Така, резултатът винаги ще бъде какъвто искате, т.е.съвършен.

1. Използвайте голяма тенджера. Така тестените изделия ще се движат по време на варенето. Една дълбока, висока тенджера би била идеална. Заслужава си да знаете, че около 5 литра вода е идеалното количество за 500гр тестени изделия (1 пакет).

2. Оставете водата да заври добре преди да сложите тестените изделия.

3. Ако не сложите сол по време на варенето, ще загубите част от вкуса. Изчислете по 2 ч.л. сол на всеки 5 литра вода. Добавете солта малко преди да сложите тестените изделия.

4. Важно е всички тестени изделия да попаднат заедно във врящата вода. Ако някои от тях останат, вече ще са загубили малко от времето за варене и така ще получите тестени изделия с различна структура в края на варенето.

5. Разбърквайте тестените изделия през определен период от време, особено през първите минути, след като ги сложите в тенджерата. Така, никога няма да залепнат. Винаги с дървена лъжица!

6. Щом се сварят, отцедете ги, но не ги слагайте под чешмата, за да ги отмиете, понеже ще загубят еластичността си.

Заслужава си да знаете
Италианците приготвят доматените си сосове в дълбок тиган, който се нарича padella и който е подходящ за смесването на салцата и на тестените изделия преди тяхното сервиране

bg-mamma

Произход:

Италия
Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти