Ньоките са създадени от фантазията на неаполитанските овчари, които, макар и остнали верни на традицията на пастата от твърда пшеница, са се вдъхновили само и единствено от формата на класическите ньоки от картофи.
Ньоките от твърда пшеница се характеризират с кръгла форма и празнина в центъра, която може да поеме и подчертае вкуса и на най-гъстите сосове, като рагу алла Болонезе.
| Енергийност (kcal/kJ) |
359 kcal / 1521 kJ |
| Въглехидрати (г) |
70.9 г |
| от които захари (г) |
3.5 г |
| Мазнини (г) |
2 г |
| от които наситени (г) |
0.5 г |
| Протеини (г) |
12.8 г |
| Сол (г) |
0.013 г |
Произход:
Гърция