Традиционна ферментирала подправка. Може да се използва за овкусяване на супи, сосове и ястия. Веган и био продукт.
Тамари е вид соев сос, произвеждан в Япония. По-тъмен и с по-наситен аромат от традиционния соев сос. Обикновено не съдържа пшеница и тогава може да се използва от хора с нетолерантност към глутен. Тамари се счита за оригиналния японски соев сос, тъй като рецептата му е най-близо до първоначалния соев сос пренесен в Япония от Китай. Тамари е известен и като мисо-дамари, защото представлява течността, която се отделя от мисото, докато узрява.
Разклатете добре преди употреба.
Съхранявайте на сухо и хладно място. След отваряне съхранявайте в хладилник.
Енергийност (kcal/kJ) |
70 kcal / 293 kJ |
Въглехидрати (г) |
8 г |
от които захари (г) |
0.7 г |
Мазнини (г) |
0.1 г |
Протеини (г) |
9.7 г |
Сол (г) |
15.25 г |
Произход:
Великобритания