Традиционна ферментирала подправка. Може да се използва за овкусяване на супи, сосове и ястия. Веган и био продукт.
Shoyu /Шою/ е вид соев сос - тъмна течна подправка, направена от соеви зърна, които са преминали процес на ферментация. За производството на натуралния сос шою се използва много стар метод за ферментация с помощта на специални микроорганизми коджи (Aspergillus oryzae) - те превръщат трудните за смилане соеви протеини, нишестета и мазнини в лесно усвоими аминокиселини, прости захари и мастни киселини. Разклатете добре преди употреба.
Съхранявайте на сухо и хладно място. След отваряне съхранявайте в хладилник.
Енергийност (kcal/kJ) |
100 kcal / 420 kJ |
Въглехидрати (г) |
10.1 г |
от които захари (г) |
2.7 г |
Мазнини (г) |
0.6 г |
от които наситени (г) |
0.1 г |
Протеини (г) |
9.7 г |
Сол (г) |
15 г |
Произход:
Великобритания