Сухата мая Dr. Oetker e качествен продукт, който не изисква специално съхранение в хладилник и фризер и е с дълъг срок на годност, така че винаги да е под ръка като ви потрябва. Важна особеност е, че сухата мая се смесва с пресятото брашно и сухите съставки на печивото, а не се размива в течност. Спазвайки указанията на гърба на опаковката, пухкавите печива са гарантирани.
Dr. Oetker следва общи правила и политика на качеството, изработена на база последните тенденции и препоръки за здравословно хранене, строг контрол на суровините и съхранението на продуктите, което гарантира обещанието към своите клиенти„Качеството е най-добрата рецепта”
Начин на употреба: Едно пакетче суха мая е достатъчна за 500 г пшенично брашно, Съдържанието съответсва на 1/4 кубче прясна мая. Подходяща за сладки и пикантни печива, приготвени с ръчно замесване или в хлебопекарна машина.
Брашното се пресява, смесва се с маята. Добавят се останалите продукти и се преработват по рецептата.
След приготвяне и преди печене тестото се оставя да втаса, докато видимо увеличи обема си. При теста с много продукти (напр. козунак) с маята се приготвя малко количество тесто и се оставя 15 мин, да втаса!
Условия за съхранение: Съхранение на сухо и защитено от топлина място!
Произход:
Германия