Авокадовото масло може да се похвали с една от най-високите точки сред растителните мазнини (249 ° C), което го прави много подходящ избор при готвене при висока температура. Също така, той е много богат източник на антиоксиданти и витамин Е, авокадовото масло се извлича чрез студено пресоване на плодовете на авокадото. 500 мл продукт, използван между 30 и 34 плода, отглеждани в Мексико, родината на авокадото. Насажденията не се третират с химически тор
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/ kJ) |
900/3762 |
Въглехидрати (г) |
0.00 |
от които захари (г) |
0.00 |
Мазнини (г) |
100 |
от които наситени (г) |
15.00 |
Протеини (г) |
0.00 |
Сол (г) |
0.00 |
Произход:
САЩ