Синапено масло Agroselprom 350мл

Цена за 1 бр:

17.99 лв.

Не е наличен в момента

350 мл.

Описание на продукта
Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на синапени семена.

Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на синапени семена

Преди много години маслото от синап се е консумирало в двора на Николай ІІ и се е наричало императорски деликатес.

Синапеното масло не е просто силно подхранващ продукт, но и перфектно средстшо с широк спектър на терапевтични ефекти.

Маслото получено от семената на синап е едно от най-полезните масла. То е добро антисептично средство и съдържа голямо количество от витамини: A, B6, D, E, L, P, PP. Маслото от синап подобрява имунитета, укрепва сърцето и пази от атеросклероза.

Освен на много витамини, синапеното масло съдържа магнезий, сяра, натрий, калий, калций. Комбинацията на тези съставки значително подобрява функциите на черния дроб и жлъчния мехур. Синапеното масло съдържа също и гликозиди, токофероли, фосфолипиди и синигрин. Този "букет" от полезни елементи не само подобрява обмяната на веществата, но и забавя процесите на стареене и помага за смъкването на нежелани килограми.

Маслото от синап съдържа бета-ситостерол, чиито свойства увеличават количеството на левкоцитите, еритроцитите и хемоглобина в кръвта.

Синапеното масло е богато на природни антибиотици, поради което има бактерицидно и противоглистно действие. Маслото от синап успешно се използва в борбата със стомашно-чревни, сърдечно-съдови и простудни заболявания.

Маслото от синап съдържа абсолютно всички мастноразтворими витамини:

Витамин A - насърчава растежа на организма и укрепва имунната система;
Витамин K и P - подобрява здравината и еластичността на капилярите;
Витамин B6 - играе важна роля в метаболитните процеси и синтеза на аминокиселини;
Витамин PP - подобрява усвояването на въглехидратите, участва в тъканното дишане и има съдоразширяващо действие;
Каротин - действа прекрасно на общото здравословно съсдтояние на организма;
Витамин D и E - синапеното масло съдържа около 1.5 пъти повече витамин D от слънчогледовото масло и над 4 пъти повече витамин E (витаминът на младостта). Двата витамина подпомагат метаболитните процеси в организма и педпазват от кислороден глад. Витамин E спомага за понижаване на лошия холестерол и играе незаменима роля във всички репродуктивни процеси.

За какво помага Маслото от синап?

стомашно-чревни заболявания;
сърдечно-съдови заболявания - подобрява работата на сърдечно-съдовата система, понижава вискозитета на кръвта, увеличава еластичността на кръвоносните съдове;
нарушения в липидния обмен, подобрява функциите на храносмилателната система;
поддържа нормалното хормонално равновесие в организма, подобрява възпроизводителната и ендокринната система;
поддържане на нивата на фосфор и калций в организма;
атеросклероза
неутрализира отрицателното въздействие, причинено от токсини, соли на тежки метали и радионуклиди.
невротични заболявания: неврози, неврити, прекомерна възбудимост, безсъние;
Високо кръвно налягане (Хипертония);
настинки;
външни и вътрешни изгаряния.

Маслото от синап успешно се използва за повишаване на имунитета, стимулира цялостното развитие на организма, спомага за кърменето при кърмещи майки. Синапеното масло повишава устойчивостта на организма към инфекции, има антистатични и бактерицидни свойства. Маслото се препоръчва за масаж, особено за хора с наднормено тегло и затлъстяване.

Противпоказания за прием на маслото от синап:

Да не се използва от:
хора, страдащи от гастрит, ентероколит, язва на стомаха и дванадесетопръстника;
при външно приложение (масаж) може да предизвика алергични реакции, в случай на висока чувствителност на кожата.

Начини на употреба на Маслото от синап:

Препоръчителната доза на прием на Маслото от синап е 2-3 с.л. дневно. Можете да го приемате сутрин, обед и вечер след хранене. За по-лесно приемане може да разредите с чаша вода.

Синапеното масло притежава специфичен аромат, пикантен вкус и има прекрасни гастрономически свойства. Идеално подхожда за приготвяне на зелени салати, варени картофи и пюрета, като подчертава природния вкус на продуктите.

Защо да изберем този продукт?

Натуралните масла на Агроселпром притежават редица документи и сертификати, които гарантират тяхното качество. Всички продукти са преминели лабораторни тестове както в Украйна, така и в България. Всички нерафинирани масла на Агроселпром са произведени по уникална технология на еднократно студено преосване, която запазва всички полезни съставки на продукта. В процеса на производство на натуралните масла не са използвани и добавяни никакви химически съставки и оцветители.

Всички суровини, от които са изработени от натуралните масла на Агроселпром са отглеждани в екологично чисти райони и се подлагат на задълбочена входяща инспекция в акредитирана лаборатория, оборудвана с най-съвременна техника, която гарантира продължаващото отлично качество на продуктите.


Произход:

Украйна
Препоръчани продукти