Стерилизирана топена мас от патица. Подходяща за приготвяне на различни ястия и тестени изделия.
Патешката мас е изключително полезна за консумация поради наличието на ценни полиненаситени омега-6 и омега-3 мастни киселини.
Патешката мас се усвоява по-лесно от организма, тъй като има много ниска точка на топене – едва 14ºС. Полезните мазнини в нея действат на организма като естествен антиоксидант и понижават нивото на холестерола.
Трайност: 4 години при стайна температура
След отваряне да се съхранява при температура от 0˚С до +4˚С.
Хрaнителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
893/3670 |
Въглехидрати (г) |
0.4 |
от които захари (г) |
<0.1 |
Мазнини (г) |
99 |
от които наситени (г) |
33.1 |
Протеини (г) |
<0.1 |
Сол (г) |
<0.1 |