Стерилизирана топена мас от патица. Подходяща за приготвяне на различни ястия и тестени изделия.
Патешката мас е изключително полезна за консумация поради наличието на ценни полиненаситени омега-6 и омега-3 мастни киселини.
Патешката мас се усвоява по-лесно от организма, тъй като има много ниска точка на топене – едва 14ºС. Полезните мазнини в нея действат на организма като естествен антиоксидант и понижават нивото на холестерола.
Трайност: 4 години при стайна температура
След отваряне да се съхранява при температура от 0˚С до +4˚С.
   
   
 
        
    
        
            | Хрaнителни   стойности за | 100 г | 
        
            | Енергийност (ккал/kJ) | 893/3670 | 
        
            | Въглехидрати (г) | 0.4 | 
        
            | от които захари (г) | <0.1 | 
        
            | Мазнини (г) | 99 | 
        
            | от които наситени (г) | 33.1 | 
        
            | Протеини (г) | <0.1 | 
        
            | Сол (г) | <0.1 |