Студено-пресованото орехово масло има много мек, отличителен вкус и аромат. Получава се чрез пресоване на орехови ядки и последваща фина филтрация.
Богато на витамин А и Е, които имат благотворен ефект върху зрението. Съдържа есенциални мастни киселини Омега 3, Омега 6 и Омега 9, които не могат да се синтезират в човешкият организъм, а се внасят на готово с храната и заемат важно място в обмяната на мазнините в организма. Тези киселини повишават хранителната стойност на приеманите продукти. Богатото съдържание на ненаситените мастни киселини е едно от най-вайните преимущества на ореховото масло, тъй като е доказано, че тези есенциални киселини възпреятстват появата и развитието на атеросклерозата. Подпомага нормалните функции на организма, забавя процеса на стареене, предпазва от атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. Приемането на три супени лъжици от ореховото масло има подчертано противоглистно действие.
Използвайте го, за да подчертаете аромата на зеленчуци, риба, месо, таратор и други ястия непосредствено преди да сервирате.
Опаковка: стъклена бутилка с дозатор 250 мл
Условия на съхранение: на тъмно и хладно място
Начин на употреба: за директна консумация
   
   
 
 
 
        
    
        
            | Хранителни   стойности за | 100 г | 
        
            | Енергийност (ккал) | 899 | 
        
            | Въглехидрати (г) | 0 | 
        
            | Мазнини (г) | 99,8 | 
        
            | от които наситени (г) | 7,1 | 
        
            | Ненаситени мазнини (г) | 92,9 | 
        
            | Протеини (г) | 0 | 
        
            | Холестерол (г) | 0 | 
        
            | Есенциални мастни киселини | 
        
            | Omega 3 (г) | 6 | 
        
            | Omega 6 (г) | 54 | 
        
            | Omega 9 (г) | 25 | 
    
 
     
   
    
Произход:
  България   
    
   
    
Производител:
  Balcho