Ленено Масло Balcho 250 мл

този продукт Ви носи: 8 точки

Цена за 1 бр:

7.59 лв.

Не е наличен в момента

250 мл.

Състав:

ленено масло без термична и химична обработка

Описание на продукта
Произвежда се чрез студено пресоване на висококачествено ленено семе при специални условия – в тъмно помещение и при ниска температура. Пакетира се веднага в тъмни, стъклени бутилки, за да се предпази от окисляване и да се запазят максимално ценните му качества.

От древни времена лененото семе е познато като лечебна билка. Първоначално култивирано в Европа, растението представлява кафяви семена, които са били използвани за приготвяне на мехлеми за възпалена кожа и лечебна каша при запек. Днес лененото семе е най-добре познато и използвано като терапевтично масло, което се получава при пресоване.

Лененото масло е отличен източник на есенциални мастни киселини Омега 3 – около 58% и Омега 6 – около 14%, които са крайно необходими за поддържане на добро здраве. Тези киселини не могат да се синтезират в човешкия организъм, а трябва да се набавят с храната. Те подпомагат функциите на сърдечно-съдовата система и имунната система, нервната система и не на последно място участват в репродуктивността. Редовното приемане на ленено масло /2-3 суп.лъж. на ден/ намалява риска от рак и предпазва от ефектите на застаряването. Оказва благоприятно влияние при симптоми на менопаузата и менструални болки. Консумацията на ленено масло подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите.

Маслото от ленено семе съдържа значително количество растителни хормони - лигнани. Лигнаните са важни растителни съставки, които действат подобно на хормони в нашето тяло. Те имат способността да се свързват със съществуващите хормони и да поддържат оптималните им нива, необходими за доброто ни здраве.

Подходящо е за салатни дресинги, овкусяване на сирена и др. Не загрявайте! Добавете непосредствено преди да сервирате топлите ястия.Опаковка: стъклена бутилка с дозатор 250 мл

 

 

Хранителни стойности за 100 г
Енергийност (ккал) 884
Въглехидрати (г) 0
Мазнини (г) 99,8
от които наситени (г) 8,6
Протеини (г) 0
Холестерол (г) 0
Есенциални мастни киселини
Omega 3 (г) 63
Omega 6 (г) 14
Omega 9 (г) 12

 

Произход:

България

Производител:

Balcho
Препоръчани продукти