Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на кедрови ядки.
Необработено (нерафинирано) масло, получено чрез еднократно студено пресоване на кедрови ядки.
Уникално деликатесно растително масло, приготвено по старинна рецепта.
Кедровото масло е отличено в конкурса "100 най-добри продукти на Украйна" за 2011 год.
Невероятната мощ на кедровото масло е спечелила световно признание. Маслото от кедрови ядки се използват не само като вкусно олио за готвене, но и като добре позната част от народната медицина. Кедровото масло успешно се използва за превенция и лечение на редица заболявания.
Кедровото масло се отличава с високото си съдържание на Витамин A, B1, B2, B3 (PP), B6, D, E, F, K.
Витамин Е допринася за понижаване на холестерола и играе незаменима роля за всички репродуктивни процеси и генитални механизми.
Маслото от кедрови ядки съдържа три пъти повече витамин F в сравнение с лекарствата и хранителните добавки, които са произведени на основата на рибеното масло.
Редовната консумация на кедрово масло има свойствата да:
регулира нервната система и метаболзима;
увеличава мъжката потентност;
спомага за намаляване на холестерола в кръвта и подобрява кръвната картина;
спомага за нормална бременност и кърмене;
подобрява имунната система и подобрява зрението;
предотвратява заболявания като: гастрит, панкреатит, холецистит, пептична язва;
почиства тялото от радиониклиди, тежки метали и други токсини;
има благоприятен ефект при псориазис, дерматит, диетеза, уртикария, невродермит, рани, трофични язви, изгаряния и измръзвания;
помага при остри респираторни заболявания - настинки, грип, ларингит, трахеит;
има благоприятен ефект при белодробна туберкулоза;
Кедровото масло е изключително полезно и за деца, като осигурява правилния растеж и хармоничното развитие на детското тяло.
Маслото от кедрови ядки горещо се препоръчва за хора, които живеят в големите градове и други замърсени райони.
Сред множеството предимства на кедровото масло трябва да се отбележи, че то не съдържа никакви животински мазнини, което го прави успешен участник и във вегетарианската кухня.
Кедровото масло е подходящо за бременни и кърмещи жени поради съдържанието на Витамин Е, който играе важна роля за генетичните процеси. Маслото от кедрови ядки успешно стимулира лактацията.
Начини на употреба на на Кедровото масло
Препоръчителната доза на прием на Кедровото масло е 2-3 с.л. дневно. Можете да го приемате сутрин, обед и вечер след хранене. За по-лесно приемане може да разредите с чаша вода.
Кедровото масло е деликатесно и полезно. Може да се използва за приготвяне на зелени салати, зеленчукови ястия, супи, каши и горещи блюда. Използвайки кедровото масло в кулинарните рецепти, вие ще придадете на ястията несравним вкус и аромат.
Произход:
Украйна