Каперсите (Capparis) са цветните пъпки на почти 2-метров пълзящ храст, наричан бодлив каперсник (Capparis spinosa), от семейството на маслините, растящ по Средиземноморието. Каперсите са богати на витамини, фибри, органични киселини, а в пъпките им се съдържат около 25% протеини и едва 3% мазнини. До 36% масло се съдържа обикновено в семената. По време на преработка, каперсите не преминават под топлинно влияние, което позволява в тях да се запазят максимално полезните съставки.
Условия за съхранение
Съхранявайте на сухо и прохладно място, без пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник.
Енергийност (kcal/kJ) |
37 kcal / 70 kJ |
Въглехидрати (г) |
4.9 г |
Мазнини (г) |
0.9 г |
Протеини (г) |
2.4 г |
Сол (г) |
0.9 г |
Произход:
Италия