Култивираните печурки са нарязани на слайсове, подходящи са за пици, готвене, пържене, гарнитури. Гъбите са богати на въглехидрати и микроелементи. Могат да се консумират мариновани, пържени, на фурна, на скара и като съставка на различни ястия.
Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в оригинална опаковка в хладилник.
Енергийност (kcal/kJ) |
20 kcal / 82 kJ |
Въглехидрати (г) |
0.5 г |
от които захари (г) |
0.1 г |
Мазнини (г) |
0.5 г |
от които наситени (г) |
0.1 г |
Протеини (г) |
2.3 г |
Сол (г) |
1 г |
Произход:
Полша