Култивираните печурки са нарязани на слайсове, подходящи са за пици, готвене, пържене, гарнитури. Гъбите са богати на въглехидрати и микроелементи. Могат да се консумират мариновани, пържени, на фурна, на скара и като съставка на различни ястия.
Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо място, защитено от пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в оригинална опаковка в хладилник.
| Енергийност (kcal/kJ) |
20 kcal / 82 kJ |
| Въглехидрати (г) |
0.5 г |
| от които захари (г) |
0.1 г |
| Мазнини (г) |
0.5 г |
| от които наситени (г) |
0.1 г |
| Протеини (г) |
2.3 г |
| Сол (г) |
1 г |
Произход:
Полша