Гъбите кладница са изключително вкусни и лесни за приготвяне.
За разлика от повечето гъби, гъбите кладница не се изсушават, а се съхраняват мариновани. Те нямат особено отчетлив вкус или аромат и не променят цвета на готвеното с тях ястие.
Успяват да попият абсолютно всички съставки и подправки, които сте сложили към тях и на практика могат да бъдат използвани по всякакъв възможен начин в кулинарията.
Условия за съхранение
Съхранявайте на сухо и прохладно място. След отваряне съхранявайте в хладилник.
Енергийност (kcal/kJ) |
11 kcal / 47 kJ |
Въглехидрати (г) |
2.1 г |
от които захари (г) |
0.2 г |
Мазнини (г) |
0.2 г |
Протеини (г) |
0.7 г |
Сол (г) |
0.3 г |
Произход:
Испания