Артишокът представлява неразцъфналата цветна пъпка на голямо бодливо растение, състоящо се от големи виолетови или месести чашки. Може да се сотира, вари, пече, консервира и да се включи като акцент, или да се напълни с аншоа и каперси за да бъде гарнитура към храната. Както и да го приготвите, артишокът ще бъде звездата на Вашата трапеза!
Условия за съхранение
Съхранявайте на стайна температура. След отваряне съхранявайте в хладилник.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 47 kcal / 196 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 11.95 г | 
        
            | Мазнини (г) | 0.34 г | 
        
            | Протеини (г) | 3.2 г | 
        
            | Сол (г) | 0.75 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Италия