Сардините подобно на останалите риби са изключително богати на полезни вещества. Те са един от най-концентрираните източници на омега 3 мастни киселини. Също така те са един от най-богатите хранителни източници на витамин В12.В сардините са открити много ценни аминокиселини, каквито са аспарагиновата и глутаминовата, левцин, лизин, метионин, валин, треонин .В тях има голямо количество фолиева киселина, витамин Е и биотин.
Не съдържа глутен и лактоза.
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в хладилник.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 161 kcal / 678 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 0.5 г | 
        
            | Мазнини (г) | 6.6 г | 
        
            | от които наситени (г) | 2.9 г | 
        
            | Протеини (г) | 25.0 г | 
        
            | Сол (г) | 1 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Гърция