Сардините подобно на останалите риби са изключително богати на полезни вещества. Те са един от най-концентрираните източници на омега 3 мастни киселини. Също така те са един от най-богатите хранителни източници на витамин В12.В сардините са открити много ценни аминокиселини, каквито са аспарагиновата и глутаминовата, левцин, лизин, метионин, валин, треонин .В тях има голямо количество фолиева киселина, витамин Е и биотин.
Не съдържа глутен и лактоза.
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне да се съхранява в хладилник.
Енергийност (kcal/kJ) |
161 kcal / 678 kJ |
Въглехидрати (г) |
0.5 г |
Мазнини (г) |
6.6 г |
от които наситени (г) |
2.9 г |
Протеини (г) |
25.0 г |
Сол (г) |
1 г |
Произход:
Гърция