Описание
Пълнозърнестия сусамов тахан се получава от смилането на небелен суров сусам, по този начин се запазват ценните съставки на семената.
Таханът се използва за приготвяне на суамова халва, за подправяне на хумус, сосове за кебапи. Идеално се комбинира в смес с лимон и чесън, така наречения "хлебен сос" в арабската кухня.
Таханът от белен сусам действа благоприятно при стомашни заболявания, заздравява костите и е особено полезен за хора с остеопороза.
Условия за съхранение
Да се съхранява в затворена опаковка, на сухо и хладно място, без пряка слънчева светлина, при температура не по-висока от 25ᴼС.
Енергийност (kcal/kJ) |
565 kcal / 2364 kJ |
Въглехидрати (г) |
25.7 г |
Мазнини (г) |
48 г |
от които наситени (г) |
6.7 г |
Протеини (г) |
17 г |
Произход:
България