Описание
Таханът се използва за приготвяне на суамова халва, за подправяне на хумус, сосове за кебапи. Идеално се комбинира в смес с лимон и чесън, така наречения "хлебен сос" в арабската кухня.
Таханът от белен сусам действа благоприятно при стомашни заболявания, заздравява костите и е особено полезен за хора с остеопороза.
Условия за съхранение
Да се съхранява в затворена опаковка, на сухо и хладно място, без пряка слънчева светлина, при температура не по-висока от 25ᴼС.
Енергийност (kcal/kJ) |
631 kcal / 2640 kJ |
Въглехидрати (г) |
12.1 г |
Мазнини (г) |
61.2 г |
от които наситени (г) |
61.2 г |
Протеини (г) |
20.5 г |
Произход:
България