Cögnà all'albese е сладко, създадено по древна рецепта, типична за Алба и Ланге, която се е приготвяла от тогавашните местни жители, за да преодолеят специфичните условия през зимния сезон, когато много от продуктите ги няма.
Съставките всъщност са последните плодове, останали след беритбата. Последните чепки грозде, ябълките, оставени по дърветата, както и крушите, дюлите, всичко това комбинирано с орехи, лешници и други типични плодове за Алба и Ланге.
Сладко съвършенство, което може да опитате не само върху хляб за закуска, но и върху варени меса. При комбинация със сирена, вкусът се засилва, затова е една от най-добрите комбинации с него.
Условия за съхранение
Съхранявайте на хладно и сухо място.
Алергени
Енергийност (kcal/kJ) |
264 kcal / 1109 kJ |
Въглехидрати (г) |
58 г |
от които захари (г) |
47 г |
Мазнини (г) |
2.4 г |
от които наситени (г) |
1.1 г |
Протеини (г) |
1.2 г |
Сол (г) |
0.1 г |
Произход:
Европейски съюз