Животните, които се използват в основата на всички продукти, се отглеждат в малка ферма в село Куклен. Това е чист, спокоен район, далеч от шума и замърсения въздух, при условия близки до естествения им начин на живот – здравословна среда, хуманни условия, балансирано хранене и без употреба на антибиотици и хормони.
Месото се обезкостява ръчно в сертифицирана кланица. Отделят се по-едрите парчета месо, които се нарязват, овкусяват с български билкови подправки – пресни, от градината или сушени, според сезона, малко готварска сол и щипка захар. След това месото се оставя да поеме подправките и да се отцеди. Затваря се в буркани, добавяме малко вода, която при стерилизацията се изпарява и образува полезно и вкусно желе. После се стерилизира в автоклав, за да се запазят всички полезни аминокиселини и витамини. Така се получава буркан с вкусното и полезно ТЕЛЕШКО ЖЕЛИРАНО МЕСО в собствен сос.
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/kJ) |
106/449 |
| Въглехидрати (г) |
1,34 |
| от които захари (г) |
0,57 |
| Мазнини (г) |
2,23 |
| от които наситени (г) |
0,75 |
| Протеини (г) |
20,19 |
| Сол (г) |
1,55 |