Латинското наименование на какаовите зърна е Theobroma cacao, което от гръцки означава “божествена храна” (“Theos” – Бог и “broma” – храна). Първите данни за какаови дървета са от преди 4000 години, открити в тропическите гори на Амазонка.
Начин на употреба: 5-10 цели какаови зърна дневно. Консумирайте директно.
Препоръчително е да не се консумират с млечни продукти, тъй като те блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото.
Опаковани в защитна атмосфера. Не се препоръчва за консумация от малки деца, поради опасност от задавяне.
Да се съхранява при температура до 20ºС и влажност до 75%, без пряк достъп на слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
508 kcal / 2124 kJ |
Въглехидрати (г) |
58 г |
от които захари (г) |
1.8 г |
Мазнини (г) |
14 г |
от които наситени (г) |
8 г |
Протеини (г) |
20 г |
Сол (г) |
0.05 г |
Произход:
Европейски съюз
Производител:
Detelina