Латинското наименование на какаовите зърна е Theobroma cacao, което от гръцки означава “божествена храна” (“Theos” – Бог и “broma” – храна). Първите данни за какаови дървета са от преди 4000 години, открити в тропическите гори на Амазонка.
Начин на употреба: 5-10 цели какаови зърна дневно. Консумирайте директно.
Препоръчително е да не се консумират с млечни продукти, тъй като те блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото.
Опаковани в защитна атмосфера. Не се препоръчва за консумация от малки деца, поради опасност от задавяне.
Да се съхранява при температура до 20ºС и влажност до 75%, без пряк достъп на слънчева светлина.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 508 kcal / 2124 kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 58 г | 
        
            | от които захари (г) | 1.8 г | 
        
            | Мазнини (г) | 14 г | 
        
            | от които наситени (г) | 8 г | 
        
            | Протеини (г) | 20 г | 
        
            | Сол (г) | 0.05 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Европейски съюз   
    
   
    
Производител:
  Detelina