Освен много вкусни те съдържат много калций и витамин Е. Те са най-ценните по състав, защото не съдържат практически нишесте, а около 50-55% мазнини и около 25% протеин. Богати са и на магнезий, желязо, калий.
Препоръчват се при хипертония, ракови заболявания, очни болести, затлъстяване, язви, киселини. Използват се както в сладкарството, така и за подобряване вкуса на много основни ястия.
Хрaнителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
646/2677 |
Въглехидрати (г) |
22 |
от които захари (г) |
4 |
Мазнини (г) |
50 |
от които наситени (г) |
4 |
Протеини (г) |
21 |
Сол (г) |
2 |
Влакнини (г) |
12 |
Произход:
Европейски съюз
Производител:
Detelina