Ядките на леблебията, наричана още нахут, са отличен източник на протеини, витамин Е и манган, особено подходящи за летните горещини, поради ниското съдържание на мазнини, в пъти по-малко от орехите и фъстъците. Съдържанието на фибри в леблебията е около 1/10 от масата им, а съдържанието на антиоксиданти е доста високо.
Фирма ЕТ Джили Сой произвежда ядки от 1991 година. Дейността им обхваща процеса от производство до пласмент и благодарение на заложените в основата си принципи, фирмата е в състояние да задоволи критериите на бързо развиващата се пазарна икономика в своя отрасъл.
Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
Енергийност (kcal/kJ) |
394 kcal / 1650 kJ |
Въглехидрати (г) |
50 г |
от които захари (г) |
3 г |
Мазнини (г) |
7.2 г |
от които наситени (г) |
1 г |
Протеини (г) |
21.5 г |
Произход:
България
Производител:
Djili Soy