С царевицата за пуканки Popz можеш да приготвиш вкусни домашни пуканки с малко мазнина, със сол, подправки по твой избор, с карамел или шоколад. Направи перфектните пуканки за твоята филмова вечер.
Начин на приготвяне на солени пуканки:
1. Една супена лъжица мазнина /по избор/ се загрява в тенджера с капак /стъкленият капак е предимство/.
2. Пускат се няколко зрънца царевица и когато започнат да пукат, тенджерата се отстранява от котлона и се изсипва останалото количество царевица /около една кафена чашка за средно голяма тенджера/.
3. Добавя се малко сол.
4. По желание могат да се добавят и различни подправки.
5. Тенджерата се връща на котлона, като се разтърсва, така че зрънцата непрекъснато да се разбъркват и загряват равномерно.
6. След около минута започват да пукат.
7. Тенджерата се отстранява от огъня, когато всички зрънца са изпукали.
Да се съхранява на сухо и хладно място, без пряка слънчева светлина.
   
   
    
        
            | Енергийност (kcal/kJ) | 1476kJ kcal / 375 kcal kJ | 
        
            | Въглехидрати (г) | 61 г | 
        
            | от които захари (г) | 0.9 г | 
        
            | Мазнини (г) | 4 г | 
        
            | от които наситени (г) | 0.6 г | 
        
            | Протеини (г) | 11 г | 
    
     
   
    
Произход:
  Австрия