Горбушата е от семейство Сьомгови. Химичния състав на хайвера от горбуша е обогатен с природен протеин, който доста лесно се усвоява от човешкия организъм. Освен това в хайвера присъства голямо количество витамин А, който оказва положително действие на нашия организъм, доста голямо количество флоур, сяра, магнезий и калций. Въпреки, че червения хайвер от Горбуша има и доста голямо съдържание на холестерол, но той не може да навреди на здравето Ви, защото се неутрализира от другата химична съставка в хайвера-лецитин.
Хранителни стойности за |
100 г |
Енергийност (ккал/kJ) |
231/964 |
Въглехидрати (г) |
2,7 |
Мазнини (г) |
13 |
от които наситени (г) |
3 |
Протеини (г) |
25,7 |
Сол (г) |
2,8 |
Произход:
Литва