От 13.04. ще възобновим изпращането на поръчки в страната.

Охладена ципура 1бр 450 г

този продукт Ви носи: 5 точки

Цена за 1 бр:

8.99 лв.

БР.
Добави в количката

Брой:

1 бр.

Състав:

Състав на ципура В 100 г прясна ципура съдържат 105 ккал, 19 г протеини, 0.6 г омега-3 мастни киселини, 3 г мазнини и 1 г наситени мазнини, 52 мг холестерол.

Подобни продукти
Описание на продукта
Възможно отклонение до 10% от грамажа

Ципурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Това е типично средиземноморска риба, която се среща в Средиземно море и доста по-рядко в Черно море. Обитава места обрасли с морска трева и пясъчни дъна с дълбочина до 30 метра. Храни се с малки безгръбначни животни.

Тялото на ципурата е високо, овално и странично сплеснато. Достига дължина до 70 см и тегло до 16 кг, но подобни екземпляри са рядкост. Очите са малки, коремът е почти равен.

Цветът на ципурата е сребристосив. Наименованието ципура е гръцко и е преминало естествено в българския език, защото основните количества от рибата на нашия пазар идват именно от егейските брегове.

Само преди около две десетилетия цената на ципурата е много скъпа, заради ограничения улов и предлагане на пазара. В края на 80-те години на миналия век обаче се развива технология за отглеждането на ципура в специализирани ферми, което заедно с увеличаването на улова сваля цените.