Крем-пудинг на прах с бял шоколад за приготвяне на пълнеж за чийзкейк без печене или на крем-десерт за директна кинсумация.
Специалния пудинг за бисквитена торта Dr.Oetker Чийзкейк е подходящ за приготвяне на десерт чийзкейк, по класическия начин в купички, както и за торта с крем чийзкейк, която се прави с бисквитени трохи.
Необходими продукти:
За блата:
200 г бисквити
80 г краве масло
За крема:
500 мл прясно мляко
50 мл прясно мляко (допълнително)
1 пакетче Специален пудинг за чийзкейк Dr.Oetker с бял шоколад
80 г захар
200 г сирене крема
Начин на приготвяне:
1. В подходящ съд смесете съдържанието на пакетчето и захарта.
2. Добавете постепенно млякото и разбъркайте добре.
3. Сложете в млековарка да заври.
4. След като заври, намалете температурата на котлона и варете 3 минути, като непрекъснато разбърквате.
5. Прехвърлете готовия пудинг в друг съд, покрийте плътно повърхността му с домакинско фолио.
6. Оставете да се охлади леко.
7. Натрошете бисквитите заедно с лешниците и орехите /видът на ядките е по Ваше желание/.
8. Разбъркайте ги със затопленото краве масло.
9. Разпределете сместа равномерно в подходяща форма и запечете десетина минути на 180º.
10. Разбийте 200 г крема сирене с 50 мл прясно мляко.
11. Добавете към леко охладения крем и разбъркайте с миксер на ниска скорост до гладка смес.
12. Сложете сместа върху основата от бисквити и подравнете.
13. Оставете да престои в хладилника за 4-5 часа.
Горната част на тортата можете да оформите по желание с желиран топинг от плодове, карамелизирани ядки или глазура от шоколад.
Да се съхранява на сухо и хладно място, без пряка слънчева светлина.
Въглехидрати (г) |
19 г |
от които захари (г) |
13 г |
Мазнини (г) |
7.1 г |
от които наситени (г) |
4.6 г |
Протеини (г) |
3.6 г |
Сол (г) |
0.15 г |
Произход:
Румъния
Производител:
Dr.Oetker