Пудингите на Dr.Oetker ще Ви изненадат не само с приятния си вкус и леката, кремова структура, но и с това, че са изключително лесни за приготвяне.
Ягодовият пудинг Dr.Oetker е деликатес за всички почитатели на плодовите десерти, който всяка домакиня може да приготви у дома.
Сложете крема на прах в купичка и го смесете с 50 г. захар.
От 500 мл. студено прясно мляко отделете 6 големи супени лъжици, добавете в купичката и разбъркайте постепенно до гладкост.
Останалото прясно мляко оставете да заври, след което отстранете от котлона, сложете сместта от купичката в него и разбъркайте добре.
Върнете сместта отново на котлона и оставете на тих огън за около 1 минута, като непрекъснато разбърквате с бъркалка.
Изсипете горещия пудинг във формички, или купички за крем, изплакнати със студена вода и оставете в хладилник за поне 4 часа, да се охлади.
Десертът е невероятно вкусен и ако решите да се впуснете във Ваши кулинарни експерименти, не се колебайте да добавите към пудинга лъжичка ягодово сладко, бисквитки, настъргани ядки, или да декорирате със свежи плодове!
| Хранителни стойности за |
100 г |
| Енергийност (ккал/ kJ) |
106/447 |
| Въглехидрати (г) |
17 |
| от които захари (г) |
11 |
| Мазнини (г) |
3 |
| от които наситени (г) |
1,8 |
| Протеини (г) |
2,9 |
| Сол (г) |
0,11 |
Произход:
Румъния