Суровите какаови зърна могат да се консумират директно или да се добавят към сладкиши, кремове и здравословни напитки. Какаовите зърна са:
- изключително силен антиоксидант – защитават клетките и ги пазят от преждевременно остаряване;
- богати на полифеноли и магнезий - благотворни за сърдечно-съдовата система и регулиране високото кръвно налягане;
- помагат за регулиране нивата на холестерола и кръвната захар;
- богат източник на фибри, минерали широк спектър витамини - A, B1, B2, B3, В5, C, E;
- потискат апетита и удължават чувството на ситост;
- имат анти-депресивно и анти-стресово действие;
- съдържат фенилетиламин – това е вещество, което човек произвежда, когато е влюбен;
- дават енергия и карат тялото да се чувства бодро и свежо.
Условия за съхранение
Да се съхранява на сухо и хладно място.
Енергийност (kcal/kJ) |
587 kcal / 2456 kJ |
Въглехидрати (г) |
43 г |
от които захари (г) |
9 г |
Мазнини (г) |
36 г |
Протеини (г) |
14 г |
Произход:
България