Разтворима цикория с екстракт от боровинка 100 гр

този продукт Ви носи: 11 точки

Цена за 1 бр:

5.69 лв.

Не е наличен в момента

Тегло:

100 гр.

Състав:

екстракт цикория, екстракт боровинка

Описание на продукта
Цикорията съдържа полизахаридa инулин, фруктоза, гликозидa интибин (придаващ характерния горчив вкус на напитката).

Витамини (B1, B2, PP, C), холин, протеини, пектин, дъбилни вещества, органични киселини, каротини, минерали и микроелементи (Na, Ca, Mg, K, Fe, P), както и други полезни вещества, необходими за жизнените функции на човешкия организъм.

Цикорията не съдържа кофеин, понижава нервното напрежение, уравновесява кръвното налягане, намалява съдържанието на кръвна захар, подобрява храносмилането. Използва се като заместител на кафето заради ободрителното и действие.

Най-голямо признание цикорията получава при лечението на заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб. Употребява се при възпалителни заболявания на стомашната лигавица, тънкото и дебелото черво, а също така при болки в жлъчката и бъбречната област. Тя има противомикробно, противовъзпалително, успокояващо и прочистващо действие. Подпомага сърдечната дейност, намалява значително нивото на холестерол в кръвта, неутрализира действието на свободните радикали и спомага за отделянето на токсините от човешкия организъм.

Боровинката е отличен регулатор на храносмилането и помощник за поддържане на здрава чревна флора и профилактика на стомашно-чревни разстройства.
С нейното високо съдържание на антоцианини, има положителен ефект върху очите и зрението, спомага за отмора на очите при продължителна работа с компютър.

Екстрактът от боровинка може да се използва като добавка за подобряване на кръвообръщението и укрепване стените на кръвоносните съдове (при кръвотечение от носа, честа поява на синини). Намалява слепването на кръвните плочици, което снижава риска от атеросклероза. Едно от важните приложения на боровинката е превенцията и лечението на разширени вени и хемороиди при бременни жени.

Начин на приготвяне: 2-4g в 150ml топло мляко/вода

Препоръчани продукти