Пенливо Вино Шардоне Брут Midalidare Кутия 750 мл

този продукт Ви носи: 36 точки

Цена за 1 бр:

35.99 лв. -33% 23.99 лв.

БР.
Добави в количката

750 мл.

Вид опаковка:

стъклена бутилка

Описание на продукта
В духа на световните винарските практики и вековната традиция в утвърдени винарски области стартира проектът на Мидалидаре Естейт – Midalidare Sparkling Wine. Началото е сложено преди повече от 10 години, когато след внимателно проучване на тероара поетапно се засаждат нови лозя от сортовете Шардоне, Пино Ноар и Пино Мьоние. Парцелите върху които са засадени се намират в местностите Присовете и Дабовец. В съзвучие с винарската философия на Мидалидаре се изгражда нова изба, където под вещото ръководство на лозарите Франческо Фоголин и Иван Колаксъзов и винарите Марко Зизиоли, Николай Катеров и Александър Алексиев, и с помощта на всеотдайния екип на Мидалидаре се създава пенливата напитка. Вино, произведено изцяло по традиционен метод, с ферментация в бутилка, минимум 24 месеца съзряване върху утайката и направено с изключително внимание върху детайла.

За нас е чест да представим първата реколта на Мидалидаре Sparkling wine 2017.

Наименование: Пенливо вино по класическа технология
Сорт: Шардоне 100%
Произведени бутилки: 1810 бут.

Произход: Тракийска низина, с. Могилово, България. Лозята са засадени на северен склон, за да получават по-малко слънцегреене и по-добри показатели при бъдещото производство.

Алкохолно съдържание: 12%
Обща киселинност: 8,7 г/л
Остатъчна захар: 6,5 г/л

Органолептични характеристики: Искрящ, златисто–жълт цвят. Плътен мус от фини перли с много продължителна игра. В носът доминира зряла ябълка с приятна цитрусова горчивина. Ароматът прелива във вкуса с усещането за зелена ябълка и цитрусови кори. Свежо и стегнато тяло с добра структура. Финалът е дълъг и елегантен с ябълково-цитрусов послевкус.

Произход:

България
Подобни продукти
Loading
Препоръчани продукти