Ракия Трюфелинка е един интересен продукт базиран на класическа българска гроздова ракия, обогатена с масерирани в нея бели трюфели Биянчето и омайващ бледокехлибарен цвят.
Ароматът е силно интензивен с доминиращи в него трюфел и наситен нюанс на сушено пушено месо. Те са балансирани от цветисти нотки на акация, липа и люляк, преминаващи в загадъчни чаени листа. Допълнителна комплексност придават загатнати нотки на ципа на грозде и кафе, обвити във фин бял шоколад. С развитието в чашата ракията демонстрира фини нюанси на запечен лук и запечен морков, както и приятна свежест на портокалова кора и джинджифил.
Вкусът е мощен и наситен с водещ на небцето трюфел и подчертана пикантност на джинджифил и зърна черен както и зелен пипер върху канапе от черен шоколад и какао и обвити в същите загадъчни нюанси на чаени листа, които служат като прелюдия от аромата към вкуса.
Ракия с ярко изразен характер и стил, която би допаднала на почитателите на ракията и трюфелите, изразена чрез тази интересна комбинация приготвена от Шеф Станимир Радичев /Du Chef Radichev/ по негова собствена рецепта.
Алк: 40%
Произход:
България